1ο κοινό συνέδριο European Network of Forensic Handwriting Experts (ENFHEX) & European Fingerprint Working Group (EFP-WG)


12-10-2019

1ο κοινό συνέδριο European Network of Forensic Handwriting Experts (ENFHEX) & European Fingerprint Working Group (EFP-WG)
 Το πρώτο κοινό συνέδριο European Network of Forensic Handwriting Experts (ENFHEX) & European Fingerprint Working Group (EFP-WG) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πόρτο της Πορτογαλίας στις 9 με 12 Σεπτεμβρίου 2019.
Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 180 εξεταστές από ιδρύματα από όλη την Ευρώπη, τη Σαουδική Αραβία, την Αυστραλία, τον Καναδά και αλλού.
Στα πλαίσια του συνεδρίου η ερευνητική εργασία του εργαστηρίου μας παρουσιάστηκε:

1. Στη διάλεξη με θέμα “The Standardisation of contemporaneous notes via the use of forms: Applications in Fingermark and Handwriting Examination” όπου μαζί με την Megan Needham και τον Tomasz Dzidzic ο διευθυντής του εργαστηρίου μας Νικόλαος Καλαντζής παρουσίαση τη συνεργασία ανάμεσα στον Χαροτυλάριο, το πανεπιστήμιο Staffordshire, το ίδρυμα εγκληματολογικών ερευνών της Κρακοβίας, το εργαστήριο NCForences από το Πόρτο και το εργαστήριο Zeus από την Πράγα αναφορικά με την ομογενοποίηση της λήψης σημειώσεων κατά την εγκληματολογική εξέταση μέσω χρήσης προκαθορισμένων εντύπων.

2. Στη διάλεξη με θέμα “Digitally Captured Signatures vs. Paper Pen Signatures: Similar or Completely Different?” όπου μαζί με τους Erich Kupfersmid από την Ομοσπονδιακή ΑΣτυνομία των Καντονίων στη Ζυρίχη και τον Jonathan Heckeroth από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της έρευνας STEFA G8 με αντικείμενο της ψηφιακά καταγεγραμμένες υπογραφές (Digitally Captured Signatures), έρενυα στην οποία συμμετέχει το εργαστήριό μας.

3.Workshop με τίτλο “Present status of Forensic Handwriting Examination in Arab countries, and comparison of forensic examination of Arabic/Latin based script ” σε συνεργασία με τον Dr. Ahmed Goher και το πανεπιστήμιο Naif Arab University of Security Sciences  του Ριάντ.

Το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσε πεδίο ανταλλαγής απόψεων αλλά και συνάντησης με φίλους και συναδέλφους από όλο τον κόσμο.
Κατασκευή ιστοσελίδας os-weblab.gr
Share on Twitter
Back to TOP