Εξεταστές

Εξεταστές


Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τους συνεργαζόμενους Ειδικούς Δικαστικούς Γραφολόγους του Εργαστηρίου.
Με όλους τους συνεργάτες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα στοιχεία του Χαρτουλάριου.
Τηλέφωνο: 211 411 1883 | Fax: 211 411 1568 | email: corp@chartoularios.gr


Εξεταστές

Ο Νικόλαος Καλαντζής είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στην Δικαστική Γραφολογία σε Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία. Έχοντας δύο μεταπτυχιακά διπλώματα από το Πανεπιστήμιο του Staffordshire (μεταπτυχιακό PgD σε εγκληματολογικές επιστήμες/Forensic Science, και μεταπτυχιακό MSc στη Δικαστική Γραφολογία) υπήρξε  επιστημονικός συνεργάτης με το Πανεπιστήμιο του Staffordshire από το 2008 έως το 2018 όπου έγινε ερευνητής, συμμετέχοντας σε πειράματα και ερευνητικά προγράμματα. Επίσης παραδίδει διαλέξεις σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε ιδρύματα & οργανισμούς ανά τον κόσμο (Αγγλία, Καναδάς, Σαουδική Αραβία κλπ.) και σχεδιάζει και παραδίδει τμήματα μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Είναι επαγγελματικό μέλος MFSSoc και διπλωματούχος στη Δικαστική Γραφολογία της Forensic Science Society έχοντας δώσει με επιτυχία τις εξετάσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Strathclyde το 2008 (το επαγγελματικό δίπλωμα ανανεώθηκε το 2013).Τέλος, έχει ενεργή παρουσία σε επίπεδο έρευνας δημοσιεύοντας και παρουσιάζοντας σε διεθνή φόρα την ερευνητική του δραστηριότητα.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 υπηρετεί ως μέλος της διοικούσας επιτροπής (Steering Committee) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Γραφολογίας (European Network of Forensic Handwriting Experts - ENFHEX), τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ινστιτούτων Εγκληματολογικών Υπηρεσιών (European Network of Forensic Science Institutes - ENFSI) και είναι πραγματογνώμονας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (International Criminal Court, the Hague) όπου και κατέθεσε ως ειδικός τον Μάιο του 2022.

Συνεργαζόμενο Εργαστήριο: Οδός Αιόλου 21, 17561, Παλαιό Φάληρο Τηλ: 210 98 39 163 | Fax: 210 98 49 459 Κινητό: 6936 774257 email: nkalantzis@chartoularios.gr LinkedIn: gr.linkedin.com/in/nkalantzis Προσωπική Ιστοσελίδα: www.handwriting.gr Ακαδημαϊκή Ιστοσελίδα: www.staffs.ac.uk/staff/profiles/nk9.jsp
  features_facetime_icon20100901
_70979508_cv160828761

Εξεταστές

Ο Δημήτριος Καλαντζής, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας Πόλεων και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύθηκε και ειδικεύτηκε ως Δικαστικός Γραφολόγος στο Εργαστήριο Γραφολογίας της Διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το 1977. Εκεί υπηρέτησε μέχρι το 1994, όπου και διετέλεσε Διευθυντής των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών, από το 1992 μέχρι το 1994. Έχει επιμορφωθεί στη Δικαστική Γραφολογία στα Εγκληματολογικά εργαστήρια BUNDESKRIMINALAMT στην Γερμανία, από τον τότε Διευθυντή τους Dr. Manfred Hecker και διατελεί Τακτικό Μέλος και Διπλωματούχος «Πραγματογνώμονας Δικαστικής Γραφολογίας» της Εταιρείας για την Δικαστική Γραφολογία GESELLSCHAFT FϋR  FORENSISCHE  SCHRIFTUNTER-SUCHUNG  (GFS), και Επαγγελματικό μέλος (MFSSoc) της Βρετανικής Εταιρείας Εγκληματολογικών Επιστημών, «Forensic Science Society». Ο Δημήτριος Καλαντζής είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο Πραγματογνωμόνων του  Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών-Πειραιώς  κλπ., για  θέματα  Δικαστικής Γραφολογίας από το 1981, ενώ είναι και ειδικός στην εξέταση ιχνών όπλων και εργαλείων, με μετεκπαιδεύσεις στην Γερμανία και στην Ακαδημία του FΒΙ.


Συνεργαζόμενο Εργαστήριο: Οδός Αιόλου 21, TK 17561, Παλαιό Φάληρο Τηλ: 210 98 89 555 | Fax: 210 98 49 459 Κινητό: 6932 27 43 95 email: dkalantzis@chartoularios.gr Πλήρες Βιογραφικό

Εξεταστές

Ο Μιχαήλ Περτσινάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στην Δικαστική Γραφολογία σε Γερμανία και Αγγλία. Έχει μεταπτυχιακό PgC και μεταπτυχιακό MPhil στις εγκληματολογικές επιστήμες (Forensic Science) όπως και μεταπτυχιακόPgC στις επιστημονικές μεθόδους διερεύνησης (Research Methods) στον τομέα των εγκληματολογικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Staffordshire, του οποίου διατελεί υποψήφιος διδάκτορας, διερευνώντας τη σχέση οφθαλμολογικών παθήσεων και γραφής. Είναι επαγγελματικό μέλος της Forensic Science Society MFSSoc, όπως και μέλος της International Graphonomics Society και της Αssociation of Certified Fraud Examiners.


Συνεργαζόμενο Εργαστήριο Κρήτης: Οδός Αρετούσας 5, TK 71202, Ηράκλειο, Κρήτη Τηλ: 2810 22 42 78 | Fax: 2810 22 78 68 Κινητό: 6948 520726 email: mpertsinakis@chartoularios.gr LinkedIn gr.linkedin.com/in/mpertsinakis Πλήρες Βιογραφικό

Εξεταστές

Η Χαρίκλεια Τάντου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Τμήματος Νομικών, Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κάτοχος του Πιστοποιητικού  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «DIPLOMA IN NEGOTIATIONS_ e Learning».  Έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στην Δικαστική Γραφολογία στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc στην Ανάλυση Εγγράφων (Document Analysis στον τομέα των εγκληματολογικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λάνκασιρ (University of Central Lancashire). Είναι μέλος της Chartered Society of Forensic Science. 

Κατασκευή ιστοσελίδας os-weblab.gr
Share on Twitter
Back to TOP