Νικόλαος Καλαντζής – Βασικός Εξεταστής – Διευθυντής Εργαστηρίου


Νικόλαος Καλαντζής – Βασικός Εξεταστής – Διευθυντής Εργαστηρίου

Ο Νικόλαος Καλαντζής είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στην Δικαστική Γραφολογία σε Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία. Έχοντας δύο μεταπτυχιακά διπλώματα από το Πανεπιστήμιο του Staffordshire (μεταπτυχιακό PgD σε εγκληματολογικές επιστήμες/Forensic Science, και μεταπτυχιακό MSc στη Δικαστική Γραφολογία) είναι επιστημονικός συνεργάτης με το Πανεπιστήμιο του Staffordshire από το 2008, συμμετέχοντας σε πειράματα και ερευνητικά προγράμματα. Επίσης παραδίδει διαλέξεις σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας, και σχεδιάζει και παραδίδει τμήματα μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Είναι επαγγελματικό μέλος MFSSoc και διπλωματούχος στη Δικαστική Γραφολογία της Forensic Science Society έχοντας δώσει με επιτυχία τις εξετάσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Strathclyde το 2008 (το επαγγελματικό δίπλωμα ανανεώθηκε το 2013), και έχει υπάρξει associate member της Association of Certified Fraud Examiners, συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητες του Ελληνικού παραρτήματος της ACFE.  Από το 2017 αποτελεί μέλος του International Forensic Science Council του Dubai. Τέλος, έχει ενεργή παρουσία σε επίπεδο έρευνας δημοσιεύοντας και παρουσιάζοντας σε διεθνή φόρα την ερευνητική του δραστηριότητα.

Δημήτριος Καλαντζής – Βασικός Εξεταστής


Δημήτριος Καλαντζής – Βασικός Εξεταστής

Ο Δημήτριος Καλαντζής, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας Πόλεων και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύθηκε και ειδικεύτηκε ως Δικαστικός Γραφολόγος στο Εργαστήριο Γραφολογίας της Διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το 1977. Εκεί υπηρέτησε μέχρι το 1994, όπου και διετέλεσε Διευθυντής των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών, από το 1992 μέχρι το 1994. Έχει επιμορφωθεί στη Δικαστική Γραφολογία στα Εγκληματολογικά εργαστήρια BUNDESKRIMINALAMT στην Γερμανία, από τον τότε Διευθυντή τους Dr. Manfred Hecker και διατελεί Τακτικό Μέλος και Διπλωματούχος «Πραγματογνώμονας Δικαστικής Γραφολογίας» της Εταιρείας για την Δικαστική Γραφολογία GESELLSCHAFT FϋR  FORENSISCHE  SCHRIFTUNTER-SUCHUNG  (GFS), και Επαγγελματικό μέλος (MFSSoc) της Βρετανικής Εταιρείας Εγκληματολογικών Επιστημών, «Forensic Science Society». Ο Δημήτριος Καλαντζής είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο Πραγματογνωμόνων του  Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών-Πειραιώς  κλπ., για  θέματα  Δικαστικής Γραφολογίας από το 1981, ενώ είναι και ειδικός στην εξέταση ιχνών όπλων και εργαλείων, με μετεκπαιδεύσεις στην Γερμανία και στην Ακαδημία του FΒΙ.

Μιχάλης Περτσινάκης – Βασικός Εξεταστής


Μιχάλης Περτσινάκης – Βασικός Εξεταστής

Ο Μιχαήλ Περτσινάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στην Δικαστική Γραφολογία σε Γερμανία και Αγγλία. Έχει μεταπτυχιακό Pgκαι μεταπτυχιακό MPhil στις εγκληματολογικές επιστήμες (Forensic Science) όπως και μεταπτυχιακόPgC στις επιστημονικές μεθόδους διερεύνησης (Research Methods) στον τομέα των εγκληματολογικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Staffordshire, του οποίου διατελεί υποψήφιος διδάκτορας, διερευνώντας τη σχέση οφθαλμολογικών παθήσεων και γραφής. Είναι επαγγελματικό μέλος της Forensic Science Society MFSSoc, όπως και μέλος της International Graphonomics Society και της Αssociation of Certified Fraud Examiners. 

Χαρίκλεια Τάντου – Εξεταστής


Χαρίκλεια Τάντου – Εξεταστής
Κατασκευή ιστοσελίδας os-weblab.gr
Share on Twitter
Back to TOP